DAG HERDENKEN GEWELDSLACHTOFFERS 2023 is dit jaar op zaterdag 23 september.

De landelijke dag met activiteiten en loop met het namenlint wordt dit jaar in Zwolle georganiseerd.

Een aantal nabestaanden kiezen voor een herdenking en samenzijn bij het landelijk monument Het Onbevattelijke in de Wolden.

Bij het landelijk monument Het Onbevattelijke is geen vastgesteld programma, aanvang en/of eindtijd. Suggesties voor de herdenkingsbijeenkomst zijn voorafgaande of tijdens de samenkomst bespreekbaar.

Het moment van herdenken met 2 minuten stilte, van 14.38 t/m 14.40 uur.

Misschien is er bij meerdere mensen behoefte om met elkaar iets af te spreken wat betreft samen reizen en/of ergens eerst koffie te drinken of te lunchen.

Aan de mensen die hebben aangegeven ook naar de muur te komen wil ik laten weten dat ik om 13.30 uur een korte toespraak houden m.b.t. ADS periode, DHG en MTG.
Aansluitend het lied van Elvis Presley, If I can Dream.

Als er meer mensen willen spreken is dat vanzelfsprekend mogelijk als we de 14.38 uur maar in de gaten houden. Ook na 14.40 uur kan er worden gesproken, een gedicht worden voorgedragen, gezongen of muziek afgespeeld worden.

 

Regio herdenkingen.

DAG HERDENKEN GEWELDSLACHTOFFERS 2023 is dit jaar op zaterdag 23 september.

Na het beëindigen de (stichting) ADS periode organiseerden wij de Dag Herdenken Geweldslachtoffers bij het DHG monument op begraafplaats Westduin in Den Haag.

Wij en een aantal nabestaanden kiezen dit jaar voor een herdenking en samenzijn bij het landelijk monument Het Onbevattelijke in de Wolden.

Wij (Martin en Irene Roos) hebben een aantal foto’s in beheer van lotgenoten die tot op heden jaarlijks aanwezig zijn geweest op Westduin. Aan hen de vraag: willen jullie de foto terug of hebben jullie de wens dat wij deze in bezit houden en deze jaarlijks op de zaterdag van week 38  plaatsen bij het DHG monument op begraafplaats Westduin in Den Haag?

Wij zullen bloemen en de foto’s die wij in bewaring hebben dit jaar in alle vroegte plaatsen bij het monument op Westduin en later weer ophalen en opbergen. Het is aan deze nabestaanden zelf of zij dit wenselijk vinden of niet, men kan na de herdenking de foto ook zelf weer meenemen. Misschien zijn er lotgenoten die na deze ontwikkelingen en dit bericht, ook liever naar het landelijk monument willen op de DHG?

Laat het even weten dan kunnen we misschien in overleg en eventueel samen rijden iets oplossen.