2 januari 2003,    Oprichting stichting Aandacht Doet Spreken.                        

 

Initiatieven en gesprekken tussen 14 mei 2000 en 2 januari 2003 met o.a. Wilco Eckhardt, Tjerk Bakker, Tineke Leeuwis, Marijke Schipper, Pim Fortuyn en in later stadium Marten Fortuyn, Mieke van Dorst, Marcel en Anneke Ruitenbach, Joost Eerdmans, Bert Herfkens en ervaringen opgedaan tijdens lotgenotenbijeenkomsten bij de Vereniging Ouders van een Vermoord Kind (VOVK) hebben mij aangezet tot oprichting van een (nieuwe) lotgenoten contact groep.

Na eerst, in een periode van verdriet - verwarring - kwaadheid - onmacht, het voorop meegaan in Loosduinen Tegen Geweld die al snel overging tot initiatiefgroep Tegen Geweld.nl kwam er steeds meer steun en contacten met veel mensen die ik nooit zou hebben ontmoet als mijn oudste zoon Alan Dave Spencer niet was vermoord.

 

Walgelijke en leugenachtige berichten in de media, onverklaarbare uitspraken van rechters, advocaten met het meest onzinnige gelul ten gunste van de moordenaars van mijn zoon hebben mij veranderd. 

 

Een kennismaking met Tjerk Bakker, oprichter van de stichting Slachtoffers van Geweld, een toffe en warme vent met het hart op de goede plek.

Pim Fortuyn is mijn inspiratie geweest, zeker na de moord, de LPF, contacten en gesprekken met Joost Eerdmans en zijn beleidsmedewerker Bert Herfkens hebben mij overtuigd dat er meer moest gebeuren. 

Mijn zoon Alan Dave Spencer moet levend blijven, het is mijn taak en plicht om zijn karakter en goedheid voort te zetten.

 

 

A.D.S. Roos   ADS, zijn initialen, daar ben ik heel lang mee bezig geweest en uiteindelijk had ik een meest passende naam voor de stichting gevonden.

A - Aandacht (vragen en krijgen),
D - Doet (Doen),
S - Spreken (praten).

 

Dat is het: stichting Aandacht Doet Spreken, een lotgenoten contact groep voor ALLE nabestaanden van slachtoffers geweldsmisdrijven.  Die hebben wij opgericht op de geboortedatum van Alan, 2 januari in het jaar 2003.

 

  2003 2013  
   

 

 

Menu